fbpx
LENT-biologische-bloemen - ranonkel

Op deze adressen vind je tijdens het seizoen wekelijks bloemen vers van het Lent veld

Verkooppunten

Kortrijk

Sint-Martens-LATEM

Aalter

Gent

Florist?

Bio bloemen in jouw assortiment?

Wat, waarom en quanta costa?

Meer dan 100 verschillende soorten staan jaarlijks te pronken op het Lent veld. Geteeld op het ritme van de seizoenen, niet opgejaagd, omhoog gejaagd of versneld. Altijd in volle grond, voornamelijk in open lucht en een kleine hoeveelheid in een koude folietunnel.

Waarom bio bloemen?

Dat biologisch en lokaal geteelde bloemen een veel kleinere impact hebben op ons milieu is een evidentie. Het is de meest duurzame en ecologische bloemenkeuze die je vandaag kan maken als florist: geen overbodige kilometers door de grootschalige import, geen overmatig gebruik van pesticiden, meer biodiversiteit op het veld, minder gebruik van water en energie. Kies voor meer lokale en biologische bloemen, een keuze voor een gezondere toekomst. Een keuze ook voor jouw gezondheid en die van je medewerkers door minder pesticiden bij het verkopen en binden. En last but not least, meer karaktervolle bloemen in plaats van de standaard homogene stelen die je in vele winkels ziet verschijnen.

Wat met de prijs?

De prijzen zorgen ervoor dat je als teler met een kleinschalig en divers bedrijf een eerlijk loon kan verdienen. In vergelijking met de veiling of groothandel, baseer ik mij niet op vraag en aanbod of de wisselvalligheid van de markt. Mijn prijzen zijn voornamelijk gebaseerd op de tijd die het kost om de stelen te oogsten en het aantal stelen dat een plant produceert per vierkante meter. Niet de grootte van de bloem of de lengte van de steel bepaalt de prijs maar het werk en de uren die erin geïnvesteerd zijn.

Eerst zien, dan geloven? Vraag een test pakket aan en ik breng het persoonlijk langs (en uitleggen, dat doe ik ook graag).

JOUW KEUZES maken EEN verschil

Biologische bloemen zijn meer dan ecologisch, lokaal of seizoensgebonden. Ze zitten BOMvol liefde en passie, de wind geeft ze mooie en diverse vormen, sommige zijn krachtig maar toch fragiel en anderen ogenschijnlijk onopvallend maar toch verrassend.

ik hoor graag meer

Inschrijven op de wachtlijst Gelieve je e-mail te bevestigen, ik geef een seintje als dit product weer te reserveren is.