Een overzicht

Zomer, vakantietijd. Maar vakantie betekent niet voor iedereen rust. Vaak ook drukke agenda’s en misschien een weekje meer en dan weer minder tijd voor de tuin of het veld. Wij plannen de vakantie niet te vol en veel dingen kunnen gerust ook een paar weekjes wachten.

Wat doen we wel? Wieden staat waarschijnlijk bij iedereen op het programma. Wieden bij de start van enkele drogen dagen is ideaal want dan droog het onkruid op als je het laat liggen. Heeft het geregend? Dan zal je snel weer nieuwe onkruiden zien verschijnen. Mulchen blijft een goed idee om wat werk te sparen.

Hier de ‘lessen’ voor juli:

BEGIN JUNI: nog een laatste rondje zaaien kan vanaf nu. Welke kunnen nog gezaaid worden? Experimenteren kan je met alles maar mijn tips vind je in de video.

BEGIN JUNI: we startten in mei een experiment met de dahlia knollen. De gewortelde kunnen net zoals de anderen nog steeds de grond in. Kwam je er nog niet toe? Het is nog niet te laat. En ook de stock vermeerderen kan nog door het nemen van stekjes, de rest van je knol plant je samen met de anderen in volle grond.

  • DE HELE MAAND JULI (en daarna): oogsten! Er zijn drie soorten planten: planten met 1 bloem, medium productieve planten die een 7tal bloemen maken op het seizoen en hoogproductieve planten die bijna tot de vorst zullen produceren. Bekijk het filmpje over het oogsten van de dahlia en de tekst over het ideale moment om te oogsten bij de andere bloemen. Ik beperkt met tot de soorten die in mijn workshop lijst zaten.
  • DE HELE MAAND JULI/AUGUSTUS: zaaien van vaste planten en tweejarigen. Ja hoor, eindelijk is het zover. We beginnen al te denken aan 2023. Voor je het weet zit je vast aan jarenlang bloemen telen 🙂 Ik vertel je er alles over in het filmpje over zaaien in de zomer.
Inschrijven op de wachtlijst Gelieve je e-mail te bevestigen, ik geef een seintje als dit product weer te reserveren is.