OVERZICHT november

November! We zijn al een hele tijd samen op weg. De digitale weg dan toch. Op het veld wordt nog steeds geoogst, maar het zullen de laatste dagen of weken zijn. Dat denk ik toch. Want hoewel het mooie weer wel aangenaam is om buiten te werken, is het toch ook bizar. We mogen ergens niet vergeten dat dit eigenlijk te warme en mooie dagen zijn voor de tijd van het jaar. Ik las deze week ‘een hittegolf in de herfst’. Helemaal juist.

Maar goed, doemdenken brengt weinig zoden aan de dijk. Dus ik geniet zeker van de mooie dagen want ze maken het werken buiten alleen maar makkelijker en aangenamer. Ik hoop dat jullie dat ook nog doen.

Wat bij mij nog bloeit? Amaranthus, cosmos, de allerlaatste zinnia’s, statice, grassen en ja hoor: dahlia! Want ik heb er nog nooit zo lang op gewacht maar sinds enkele weken kan ik volop oogsten. Beter laat dan nooit.

Hier mijn taakjes voor de komende maand, en nu officieel ook jullie taakjes:

Start tot midden november: heb je ranonkels laten voorkiemen? Dan is het nu het moment om ze uit te planten.

De hele maand november: als de dahlia’s zijn uitgebloeid, dan kan je starten met het opgraven. Idealiter doe je dat na de eerste nachtvorst maar het kan ook vroeger. Is het verplicht? Nee. Maar ze kunnen niet tegen vorst onder de grond dus bedek ze best als het deze winter echt koud zou worden.

De hele maand november of later: tulpen en narcissen planten. Bekijk je grond goed, plant ze voor het te nat en drassig wordt (dat is bij iedereen anders) maar plant ze niet te vroeg. Het kan tot januari.

Inschrijven op de wachtlijst Gelieve je e-mail te bevestigen, ik geef een seintje als dit product weer te reserveren is.