Vaste planten in je tuin

Vaste planten zijn planten die in ons klimaat de winter overleven en jaarlijks terug in bloei komen. Een aanwinst voor onze tuin, zeker als je er wat plaats voor hebt.

Idealiter worden vaste planten in de herfst geplant maar omdat ze wat tijd nodig hebben, is een een bezoekje aan een kwekerij ook in maart of april mogelijk. Misschien zie je dit jaar weinig bloem maar volgend jaar gaan ze dan echt van start. Een tip? Koop niet per se bloeiende planten bij de kweker, als een plant energie investeert in de bloemen, dan doet die dat op dit moment niet in het aanmaken van wortels. Als ik zelf bloeiende planten aankoop, dan snoei ik de bloemen kort voor het uitplanten. Of ik laat ze nog even in de pot tot ze uitgebloeid zijn.

Veel vaste planten hebben wel een zonnig plekje nodig maar vraag zeker na bij de lokale kwekerij, zij hebben altijd een keuze voor schaduw, halfschaduw of zon.

Inschrijven op de wachtlijst Gelieve je e-mail te bevestigen, ik geef een seintje als dit product weer te reserveren is.